PREVENTIVNI PROGRAM

Školski preventivni program temeljen je na činjenici da sadržajno iskorišteno slobodno vrijeme kao i poticajno školsko okruženje osnažuju učenikovu osobnost te se na taj način osigurava odrastanje oslobođeno od rizika ovisničkog ponašanja.

Edukacija za učenike u našoj školi usmjerena je na samokontrolu, emocionalnu svjesnost, komunikaciju, rješavanje problema u odnosima s drugim ljudima te podupiranje i razvijanje vještina i znanja.

U provođenje programa uključena su sva tri čimbenika odgojno – obrazovnog procesa, a to su učenici, nastavnici i roditelji.

Osnovni cilj je stvaranje poticajnog, sigurnog i suradničkog okruženja u školi te prevencija ovisničkog ponašanja među učenicima srednjoškolskog uzrasta.

Smanjenje pojave svih oblika rizičnih ponašanja kod učenika, unaprjeđenje cjelokupnog zdravog razvoja djece te poticanje aktivnog uključivanja njihovih roditelja i nastavnika u provedbu preventivnih programa.

Očekivana postignuća preventivnog programa su: zdrav razvoj učenika, suradnja i nenasilje među učenicima, prevencija ovisnosti i sprječavanje školskog neuspjeha.

S obzirom na stresan period koji smo proživjeli uslijed nedavnih potresa, stručne suradnice su na sljedećoj poveznici možete prikupile razne korisne materijale koji učenicima i roditeljima mogu pomoći da se lakše nose sa situacijom: 

https://drive.google.com/drive/folders/1ERlKSuQhCRl50UF7Cu9fBJqMKF5ClFlJ?usp=sharing

U mapi na poveznici se nalaze telefonski brojevi i e-mail adrese na kojima učenici i roditelji mogu dobiti psihološku podršku, kao i korisne upute kako možemo pomoći sami sebi, ali i drugima u ovim stresnim vremenima. Poveznica i materijali redovito se dijele i na školskom Facebook i Instagram profilu.

Dozvola za nesavršenost

Volonterke Ida Dukić i Ana Dujlović su u sklopu volonterskog projekta “Dozvola za nesavršenost”, Centra za poremećaje hranjenja BEA, održale radionice …
Pročitaj Više

Što je seksting?

Tijekom drugog polugodišta, u sklopu projekta Hrvatske zaklade za znanost “SextYouth”, održane su radionice na temu sekstinga. Radionice su održane …
Pročitaj Više