MEDIJSKA PISMENOST

Upravna škola Zagreb - Medijska pismenost

Medijska pismenost – EudMediaTest

Tijekom mjeseca svibnja 2021. godine, učenici Upravne škole Zagreb, zajedno s još 11 srednjih škola diljem Hrvatske pristupit će testovima razine medijske pismenosti. Rješavanje interaktivnog upitnika prva je faza projekta Medijska pismenost za sve koji se provodi u partnerskim školama, uz Hrvatsku, u još šest europskih država.

Agencija za elektroničke medije u suradnji s regulatorima i javnim obrazovnim ustanovama iz još šest zemalja Europske unije radi na razvoju interaktivnog digitalnog alata za evaluaciju razine medijske pismenosti učenika srednjih škola i poboljšanje njihova medijskog obrazovanja.

Projekt pod nazivom EudMediaTest sufinanciran je sredstvima Europske komisije kroz natječaj Medijska pismenost za sve (Media Literacy for All). U projektu, predvođeni znanstvenicima sa Sveučilišta Pompeu Fabra iz Barcelone, sudjeluju regulatori audiovizualnih medijskih usluga iz Hrvatske (AEM), Slovačke (RVR), Francuske (CSA), Portugala (ERC) i Katalonije (CAC), te javne obrazovne institucije iz Grčke (Nacionalni centar za audiovizualne medije i komunikacije) i Irske (Dublin West Education Centar). 

U našoj školi u istraživanju sudjeluju učenici 1.C, 2.B, 3. ABCDE i 4.E razreda, uz koordinaciju nastavnika Ante Babačića. 

Više o samom projektu možete čitati na: https://www.aem.hr/vijesti/aem-s-partnerima-razvija-novi-alat-za-evaluaciju-i-razvoj-vjestina-medijske-pismenosti/