kreativni prsti

Projekt Kreativni prsti okuplja učenike svih razreda Upravne škole Zagreb, zainteresirane za razvoj digitalne i medijske pismenosti, kreativnosti i produbljivanja znanja o struci, osobito informatičko-komunikacijskoj tehnologiji. Učenici u ovom projektu koriste tehnologiju za pristup izvorima znanja o struci, a kroz projektne zadatke i istraživačke projekte, koristeći kreativnost, izražavaju vlastite ideje i osmišljavaju nova rješenja za prikaz dvije naizgled nespojive stvari, struke i umjetnosti.

Nastavnici i stručni suradnici implementiraju nove metode i oblike rada s učenicima, osmišljavaju i provode istraživačke projekte i projektne zadatke te koriste informacijsko-komunikacijsku tehnologiju u poučavanju. Svi zajedno surađuju sa strukovnom udrugom, krovnom organizacijom za stenografiju i daktilografiju u Hrvatskoj – Hrvatskim stenografskim društvom. 

Posjetom muzeju informatike Peek&Poke u sklopu jednodnevne izvanučioničke nastave te organizacijom i postavljanjem vlastite izložbe u sklopu 140. obljetnice Hrvatskog stenografskog društva učenici će razvijati organizacijske i komunikacijske sposobnosti te izraziti svoje kreativne sposobnosti i ideje.