U Upravnoj školi Zagreb uskoro kreće Erasmus+ projekt za učenike!

EU Skills4U novi je Erasmus+ projekt Upravne škole Zagreb namijenjen svim učenicima naše škole. Provedba projekta kreće u studenom ove godine, a predviđeno trajanje projekta je do svibnja 2025. godine (18 mjeseci). Predviđene su dvije mobilnosti učenika u Poljsku i Njemačku tijekom ove i sljedeće školske godine. Prva mobilnost je odlazak učenika u Poljsku radi sudjelovanja uživo na međunarodnom strukovnom daktilografskom natjecanju i kongresu Intersteno 2024., a druga mobilnost je odlazak učenika u Njemačku radi pohađanja stručne prakse kod poslodavca u inozemstvu.


Aktivnostima u projektu predviđene su praktične, jezične i kulturološke pripreme za učenike te dodatni rad, mentorstvo, praćenje i pružanje podrške učenicima u svim fazama projekta.
Ciljevi projekta su poticati izvrsnost u strukovnim znanjima i vještinama kroz sudjelovanje na međunarodnim strukovnim natjecanjima, povećati konkurentnost naših učenika na globalnom tržištu rada kroz usvajanje novih strukovnih znanja, te modernizirati obavljanje stručne prakse radi povećanja kvalitete strukovnog obrazovanja kojeg pružamo našim učenicima.


Provedba aktivnosti financirana se dodijeljenim sredstvima u okviru Erasmus+ programa od Agencije za mobilnost i projekte EU, a članice projektnog tima su strukovne nastavnice Sanja Cetinjanin Thes, Andrea Wawrzynek i Celestina Škeljo, te stručna suradnica pedagoginja Marija Hazdovac i ravnateljica škole Suzana Hitrec.