HUPE in Story Land

Nekoliko naših učenika, koji slobodno vrijeme vole provoditi pišući i čitajući, ove se školske godine okušalo u natjecanju u pisanju kratkih priča na engleskom jeziku, „HUPE in Storyland“. Natjecatelji su odmjerili svoje spisateljske sposobnosti među 50 srednjoškolaca svih uzrasta iz cijele Hrvatske i ostvarili izvrsne pojedinačne plasmane. Nadamo se i budućem angažmanu naših učenika u jedinstvenom natjecanju koje, osim izvrsnog poznavanja jezika, zahtjeva kreativnost i originalnost u pisanju cjelovitih priča. Više o natjecanju saznajte na poveznici:

https://www.hupe.hr/index.php/competition

Tiskani zbornik svih učeničkih radova, koji će uskoro biti dostupan i u našoj školskoj knjižnici, rezultat je ovogodišnjeg natjecanja, a učenicima su dodijeljene i potvrde o sudjelovanju!

U nastavku pronađite popis naših učenika i naslove njihovih radova, ljestvicu poretka svih učeničkih radova, digitalnu verziju zbornika učeničkih radova te dojmove naše najbolje plasirane učenice.

  • Lucija Marija Jurišić (4.C): „Ad astra“
  • Tara Grgić (4.C): „Some sunny day“
  • Natalija Horvatinović (4.C): „The Hidden Realm“
  • Luka Čović (4.E): „The path to enlightenment“
  • Karmen Ljubičić (1.A): „Similarities attract“
  • Anđelina Vuletić (1.A): „Vixx“

„Sudjelovanje u ovome natjecanju bilo je vrlo zabavno, edukativno i zanimljivo. Svrha samoga natjecanja nije bila tko će postići bolji rezultat, već da mi sami vidimo koliko smo kreativni te kakvu priču možemo osmisliti.  Presretna sam što smo imali priliku biti dijelom ovoga natjecanja, te svima koji su zainteresirani za ovakvo natjecanje u kojem žele pokazati svoju kreativnost i maštu, svakako preporučam da se prijave i iduće godine.“ – Natalija Horvatinović (4.C)