WorldSkills Croatia 2023

Počelo je Državno natjecanje World Skills Croatia u disciplini Tajničko poslovanje. Sretno svim natjecateljima!

Upravna škola Zagreb domaćin je u disciplini Tajničko poslovanje. U organizacijskom povjerenstvu sudjelovali su nastavnici naše škole: Nikolina Vicković Žubi, Mario Marković, Olja Jerosimić, Matilda Budimir, pedagoginja Marija Hazdovac te ravnateljica Suzana Hitrec.


NATJECATELJI I MENTORI

U galeriji pogledajte predstavljanje ovogodišnjih natjecatelja sa svojim mentorima.

Ovogodišnji natjecatelji nam dolaze iz sljedećih škola:

  • Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola – Zadar
  • Gospodarska škola Varaždin
  • Ekonomsko-birotehnička škola – Slavonski Brod
  • Ekonomska škola Mije Mirkovića – Rijeka
  • Ekonomska i upravna škola Osijek
  • Upravna škola Zagreb
  • Srednja škola Zlatar
  • Ekonomska škola – Pula
  • Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca – Vinkovci
  • Ekonomska i birotehnička škola – Bjelovar

PRVI DAN NATJECANJA

SVE JE SPREMNO ZA NATJECANJE


Službeno otvorenje natjecanja – natjecatelje je pozdravila gđa Sanja Kelava, savjetnica za naš sektor. Natjecanje je otvorila predsjednica prosudbenog povjerenstva – Ondina Mesar, a učenike je pozdravila i ravnateljica Suzana Hitrec.

Našu disciplinu na pultu “Isprobaj vještinu” predstavljale su naše učenice Iva Antolović (3.c) i Franka Cvjetković (3.b). Posjetiteljima su predstavljale vještinu slijepog tipkanja.

SVEČANO OTVORENJE NATJECANJA


DRUGI DAN NATJECANJA

Posjetitelji natjecanja isprobavaju vještinu daktilografije. Jedna od njih je bila i nastavnica Sanja Čuljak, iz osnovne škole Blage Zadre, Vukovar. Naši učenici Dominik Sabljak (3.b) i Laura Palla (3.b) pokazju budućim srednjoškolcima vještinu tipkanja te provjeravaju njihove vještine.

Natjecatelji su u međuvremenu sudjelovali u simulaciji razgovora za posao.

Na pultu “Isprobaj svoju vještinu” gdje se osmaši mogu okušati u vještini slijepog tipkanja bila je velika gužva kao i prethodnog dana. Osmaši se žele okušati u vještini.

Natjecatelji su sudjelovali u simulaciji poslovnog sastanka gdje su imali priliku pokazati svoje prezentacijske vještine pred prosudbenim povjerenstvom natjecanja. Pogledajte galeriju i kratku videoreportažu.


TREĆI DAN NATJECANJA

Danas našu školu na pultu “Isprobaj vještinu” predstavljaju Tea Škornjak (2.b) i Jelena Kutnar (2.b). Učenice su svojim prezentacijskim vještinama uspjele privući puno budućih srednjoškolaca da isprobaju svoju vještinu tipkanja te da upoznaju našu školu kroz interaktivni kviz i brošure.

Zadnji je dan natjecanja i natjecatelji marljivo rade na svojim posljednjim zadacima na natjecanju.

Natjecanje je službeno završeno. Dok prosudbeno povjerenstvo ispravlja zadatke i unosi bodove u sustav natjecatelji imaju slobodno vrijeme za ručak i druženje.

REZULTATI NATJECANJA

Pobjednica natjecanja Tajničko poslovanje Lucija Tepuš, 4. B, dobila je zlatnu medalju, poklone i čestitke na svečanoj ceremoniji zatvaranja Worldskills Croatia 2023. Zahvaljujemo natjecateljima i mentorima, Prosudbenom povjerenstvu i zaposlenicima ASOO-a što su pomogli da se natjecanje održi na najvišoj razini.