Mjesec hrvatske knjige – “Misli na sebe – čitaj!”

Učenici Upravne škole Zagreb obilježavaju Mjesec hrvatske knjige koji je ove godine posvećen mladima. Cijela 2022. godina je proglašena Europskom godinom mladih. Moto je “Misli na sebe – čitaj!”

U sklopu nastave Ljudskih prava i Sociologije (Ante Babačić, prof.), učenici 3.E razreda su sudjelovali na radionici u suradnji s dr.sc. Dunjom Potočnik iz Instituta za društvena istraživanja Zagreb (pročelnica Centra za omladinska i rodna istraživanja) na temu Mladi i digitalni mediji: Identiteti, granice i (mreže) potpore. Glavna tema uključuje izgradnju identiteta mladih kroz digitalne medije i društvene mreže. Radionica je otvorila i raspravu na koji način mladi promiču granice svog djelovanja u užoj (vršnjački krug, škola/fakultet i obitelj) i široj društvenoj sredini, te na koji način šira društvena okolina pruža mladima potporu u izgradnji njihovog identiteta kroz digitalne medije.

Obišli su i izložbu koja je posvećena sociološkim istraživanjima posvećenim mladima i temama koje su dio njihova odrastanja. Izložbu organizira i vodi dr. sc. Marina Putnik koordinatorica Knjižnice i čitaonice Kustošija. Više o izložbi možete pogledati na poveznici https://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/statistika-mladih-istrazivanje-mladih-u-hrvatskoj/61532