72 sata bez kompromisa

Upravna škola Zagreb beskompromisnim djelovanjem zazelenila grad Zagreb, Sisak i Karlovac

112 učenika naše škole u petak 14.10. i subotu 15.10. volontiralo je na međunarodnom volonterskom projektu „72 sata bez kompromisa“.

”Probudi se” – slogan je to koji je ponio naše volontere u akcije. Naoružani osmijehom, dobrom voljom, različitim alatima uputili su se onima kojima je pomoć neophodna. Među volonterima je vladalo ozračje radosti i ljubavi, a nije nedostajalo ni druženja. Upravo to ozračje osvojilo je sve one kojima su volonteri dolazili i u njima prepoznali da ono dobro još uvijek vlada i može pobijediti. Akcije nisu bile usmjerene samo na ljude već i na okolinu gdje su naši učenici volonteri mogli iskazati svoje vještine, sadnje cvijeća, farbanje zidova, uređenje prostorija, štihanja vrtova, ličenja i čišćenja prostora osobama u potrebi, socijalno ugroženim i nepokretnim osobama, razne radionice u udrugama, druženje sa starijima, djecom, mladima i osobama s teškoćama, kuhanja…

Biti radostan, imati razumijevanje za druge, brinuti se oko okoline samo su neke od karakteristika s kojima su naši učenici volonteri davali svoje vrijeme za druge. Od darivanja ljubavi i širenja osmijeha ne može se umoriti kažu naši volonteri.

Kako je bilo našim beskompromisnim volonterima pogledajte na fotografijama i u video prilozima.