Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca

Upravna škola Zagreb se u razdoblju od 21. do 29. ožujka 2022. godine uključila u obilježavanje „Svjetskog i Europskog tjedna novca“.

Središnja tema ovog globalnog događaja, u kojem je sudjelovalo više od 170 zemalja svijeta, bila je „Izgradite svoju budućnost, budite pametni u pogledu novca“.

Cilj obilježavanja Svjetskog tjedna novca je financijskim obrazovanjem unaprijediti razinu financijske pismenosti i omogućiti djeci, mladima i građanima stjecanje znanja, vještina, stavova i ponašanja nužnih u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu kako bi u budućnosti mogli donositi primjerene financijske odluke.

U Tjednu novca, naši učenici su održali predavanja na temu financijske pismenosti, pregledali su video lekcije ŠtedopisTV-a: „O novcu za neznalice“ Udruge Štedopis, Institut za financijsko obrazovanje Zagreb, izradili prigodne plakate i provjerili svoje znanje rješavajući kvizove za vježbu na Kahoot! platformi koje je pripremila Hrvatska udruga banaka.

Dana 29.3.2022., u  organizaciji Hrvatske gospodarske komore, sudjelovali smo u online edukacijama koje su obuhvaćale sljedeće tematske cjeline:

  • Uvodno izlaganje o financijskoj pismenosti (predstavnik HGK),
  • Značaj financijske pismenosti za mlade i uloga regulatornih institucija (predstavnik HANFA-e),
  • Bankarstvo i upravljanje osobnim financijama (predstavnik Zagrebačke banke),
  • Uloga i značaj osiguranja (predstavnik Grawe osiguranja),
  • Investicijski fondovi/tržište kapitala (predstavnik društava za upravljanje investicijskim fondovima HPB invest).

U obilježavanju Svjetskog i Europskog tjedna novca sudjelovali su učenici 2.f, 3.a, 3.b, 4.a i 4.b razreda zajedno sa svojim nastavnicama Antonijom Fiket i Martinom Mišić.

Pročitajte članak koji je napisala naša učenica iz 3.b razreda. 
https://usred.hr/svjetski-i-europski-tjedan-novca/