Posjetili smo i druge discipline na WorldSkills natjecanju

Više od 350 učenika iz preko 200 strukovnih škola tijekom tri dana natječe se u 42 discipline na najvećem državnom strukovnom natjecanju WorldSkills. Naša škola i ove godine domaćin je disciplini Tajničko poslovanje.

Članovi organizacijskog povjerenstva osigurali su tehničke uvjete za provedbu natjecanja, a u pauzama između modula i natjecanja posjetili su i druge srodne, ali i ne baš srodne discipline.

U nastavku vam donosimo dašak atomosfere s natjecanja WorldSkills.

Učenici srednje škole Faust Vrančić pokazali su nam kako oni koriste 3D printer te koje sve mogućnosti nudi korištenje ove tehnologije. Na štandu Instituta za inovativnost i razvoj mladih naučili smo više o korištenju robotike, umjetne inteligencije i programiranja u nastavi.

Posjetili smo štand srednje škole ŠUDIGO iz Zaboka, disciplina koju su predstavljali jest web-dizajn. Učenici su nam približili moderne web-tehnologije te su nam opisali zanimanja u njihovoj školi.

Na štandu Multimedija promatrali smo proces izrade profesionalnih fotografija – od izrade i postavljanja prostora, do fotografiranja i digitalne obrade fotografija.

Elektrotehnička škola iz Zagreba bila je domaćin čak dvije discipline, Izrada programskih rješenja i Administracija IT sustava. Učenici su nam pokazali primjere programa koji oni izrađuju te su nam objasnili više o topologiji računalnih mreža.

A kakav bi to obilazak bio da nismo posjetili naše susjede iz zgrade – Školu za modu i dizajn. Na njihovom štandu samostalno smo izradili vlastite platnene vrećice.