WorldSkills Croatia 2024

Počelo je Državno natjecanje World Skills Croatia u disciplini Tajničko poslovanje. Upravna škola Zagreb i ove godine je škola domaćin u disciplini Tajničko poslovanje.

Sretno svim natjecateljima!

Upravna škola Zagreb domaćin je u disciplini Tajničko poslovanje. U organizacijskom povjerenstvu sudjelovali su nastavnici naše škole: Jasmina Kljunić, Martina Blažić, Mario Marković, Olja Jerosimić, Vlatka Petričević te ravnateljica Suzana Hitrec.


Natjecatelji i mentori ovogodišnjeg natjecanja dolaze iz sljedećih škola:

  • Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik
  • Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci
  • Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
  • Ekonomska škola Braća Radić Đakovo
  • Gospodarska škola Varaždin
  • Srednja škola Zlatar
  • Ekonomska i upravna škola Osijek
  • Upravna škola Zagreb
  • Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar
  • Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača

Uvodnu riječ prije početka natjecanja održale su viša stručna savjetnica Sanja Kelava, predsjednica prosudbenog povjerenstva Ivana Meštrić te voditelj organizacijskog povjerenstva Mario Marković.


Natjecatelji su se upoznali s radnim okruženjem, isprobali su tipkovnice i računala kako bi bili spremni prije početka natjecanja. Našu školu predstavlja učenik Patrik Pačić, mentorica je Lucija Ježovita.


I ove godine smo uredili prostor “Isprobaj vještinu” gdje su posjetitelji natjecanja mogli isprobati svoju vještinu deseteroprstnog slijepog tipkanja. Naši nastavnici i posebno učenice Sara Čulkić i Marija Stjepanović upoznavali su posjetitelje s vještinom tipkanja. Učenice naše škole promovirale su školu i poticale osmaše da razmisle o upisivanju naše škole.


Svečano otvaranje natjecanja

Svečanom otvaranju natjecanja prisustovale su nastavnice Olja Jerosimić i Vlatka Petričević, te naš natjecatelj i učenik – Patrik Pačić s mentoricom Lucijom Ježovitom. Pogledajte fotografije sa svečanog otvorenja:


Drugi dan natjecanja

Sve je spremno za drugi dan natjecanja u disciplini Tajničko poslovanje. Natjecatelji su pripremili svoje radne prostore, isprobali računala i tipkovnice. Prostor za isprobavanje vještine je spreman. Danas su u prostoru za isprobavanje vještine naši učenici Lana Godler i Luka Sever. Veliki broj zainteresiranih posjetitelja imali su priliku isprobati svoju vještinu na tipkovnici.

Natjecatelji su danas sudjelovali u simulaciji poslovnog sastanka.

U “drugoj smjeni” na prostoru za isprobavanje vještine naše učenice Nika Pekez i Marija Klara Matok predstavljale su našu školu. Veliki broj posjetitelja isprobao je vještinu, a danas su mogli i promatrati simulaciju poslovnog sastanka te prezentacije učenika.


Treći dan natjecanja

Danas je zadnji dan natjecanja! Natjecatelji su spremni za početak natjecateljskog dana. Nastavnici iz oragnizacijskog povjerenstva pripremaju promotivne materijale za posjetitelje natjecanja. Na prostoru za isporbavanje vještine danas su Tea Škornjak i Jelena Kutnar. Kao i prethodnih dana veliki je interes učenika i posjetitelja za isprobavanje svoje vještine na tipkovnici.

U tijeku je jedan od modula natjecanja u kojem učenici sudjeluju u simulaciji očevida.


Natjecanje je završeno! Natjecatelji i mentori iščekuju proglašenje pobjednika.

Pobjednica ovogodišnjeg državnog natjecanja u disciplini Tajničko poslovanje je Marija Hegedić iz Gospodarske škole Varaždin! Naš učenik Patrik Pačić osvojio je sjajno 3. mjesto!

Obavili smo kratki intervju s natjecateljima. Intervjue pogledajte u nastavku:


Svečano zatvaranje natjecanje i proglašenje pobjednika – donosimo vam samo djelić atmosfere! Zahvaljujemo svim učenicima i nastavnicima koji su sudjelovali u provedbi ovogodišnjeg državnog natjecanja!