Studenti za buduće studente – pripreme za državnu maturu 2024.

U sklopu projekta pod nazivom Studenti za buduće studente – pripreme za maturu pod pokroviteljstvom Studentskog zbora PMF-a studenti sa četiri odsjeka PMF-a i ove godine provode pripreme za maturu za buduće studente.

Pripreme će se održavati iz biologije, fizike, kemije i matematike u virtualnom formatu, putem platforme MC Teams. U periodu od 04. ožujka do 12. travnja 2024. godine održavat će se pripreme za maturu iz biologije i matematike, a od 15. travnja do 01. lipnja 2024. godine pripreme iz kemije i fizike. Predavanja iz svakog predmeta podijeljena su u 18 nastavnih cjelina koje su usklađene s Ispitnim katalogom za državnu maturu iz pojedinog predmeta u školskoj godini 2023./2024. Unutar svake nastavne cjeline obrađuje se teorijski uvod i zatim se rješavaju zadaci. Teorijskim su uvodom obuhvaćeni svi glavni pojmovi koje bi maturanti trebali znati prilikom polaganja mature, dok su zadaci prilagođeni onima s prethodnih Državnih matura. Svaka nastavna cjelina izvodit će se u trajanju od dva školska sata. Pripreme su za sve polaznike besplatne.

Poveznica na stranicu PMF-a gdje je projekt oglašen (https://www.pmf.unizg.hr/studenti/studentski_zbor_pmf-a?@=1nxm2#news_117489 ) te poveznice za raspored predavanja iz fizike (https://bit.ly/pripreme_fizika_2024), matematike (https://bit.ly/pripreme_matematika_2024), biologije (https://bit.ly/pripreme_biologija_2024) i kemije (https://bit.ly/pripreme_kemija_2024).