Pridruži se i ti, budi dio Književne večeri!

U eri pametnih telefona i sve teže prepoznate bolesti – usamljenosti, čitamo i razgovaramo u opuštenom okruženju vršnjaka i onih malo starijih.
Pozivamo prijatelje, braću i sestre, roditelje, kolege i sve dobre volje da se pridruže razgovoru o ovoj ozbiljnoj temi.
Jeste li se zapitali ŠTO  nam čine mediji kojima smo preplavljeni? KOLIKO su se naši životi promijenili zbog digitalnih medija? KAKAV je utjecaj nove tehnologije na naš mozak i duševno zdravlje?
Kako sudjelovati?
Pročitaj knjigu uglednog psihologa i neuroznanstvenika Manfreda Spitzera, Digitalna demencija i pojavi se u čitaonici škole.

Iz predgovora: “Veliki dio stanovništva u razvijenome, “zapadnom” svijetu sve više pati od usamljenosti. Već desetljećima živimo u sve manjim kućanstvima i više ne držimo toliko do zajedništva kao prije. Djecu manje nego prije odgajamo za zajedništvo; naprotiv, vježbamo ih za pretjeranu samoživost…”

DOĐI na Književnu večer! I TVOJE RAZMIŠLJANJE VAŽNO NAM JE ČUTI!

Termin održavanja Književne večeri je 22. studeni 2023. u 19:15, detaljnije upute dobit ćete od svojih nastavnica Hrvatskoga jezika i književnosti.

Radosni smo što nam kao gošće ovog javnog događaja dolaze izv. prof. dr. sc. Marina Merkaš koja ima znanstveni projekt Digitalna tehnologija u obitelji: obrasci ponašanja i učinci na razvoj djece te doktorandice Ana Žulec Ivanković, koja se bavi slikom o tijelu i korištenjem Instagrama kod srednjoškolaca, i  Matea Bodrožić Selak, koja se bavi ometanjem pametnim telefonima u komunikaciji.

Sanja Šepac Dužević, prof.
Suzana Ven Rakić, prof.