REKREACIJSKI DAN 2023.

Dana 20. rujna 2023. godine, na predivnom, suncem obasjanom SRC – u Jarun, održan je još jedan Sportsko – rekreacijski dan.

U programu je sudjelovalo 495 učenika i 47 nastavnika u 10 različitih aktivnosti: rolanje, vožnja biciklom, hodanje uz mobilnu aplikaciju, badminton, graničari, stolni tenis, futsal, odbojka na pijesku, košarka i yoga.

U 9.00 sati, učenici i nastavnici, došli su na mjesto okupljanja, noseći svoje rekvizite za aktivnosti koje su izabrali putem ankete, prema svojim afinitetima.

U rekreativnom dijelu aktivnosti učenici i nastavnici koji su izabrali rolanje, vožnju biciklom i hodanje obišli su stazu dugu 6,5 km, pri čemu je svatko individualno testirao svoju sposobnost ( mjerenje koraka putem mobilne aplikacije ).

Yoga je bila za sve koji su htjeli naći mir i opuštanje na Otoku hrvatske mladeži.

Badminton i stolni tenis za sve koji vole brze reakcije pokreta s lopticama.

Košarka je kao i svake godine bila napeta i uzbudljiva. Izmjenilo se nekoliko učeničkih timova u borbi za 1. mjesto, ali profesori su i ove godine ostali nepobijeđeni.

U ostalim ekipnim  sportovima učenici i nastavnici, borili su se za diplome i zlatne medalje, strastveno su  igrali i srčano navijali, pod budnim okom sudaca.

Graničari su se borili za 1. mjesto na terenima na travnjaku označenim kapicama.

Od 6 ekipa 1. mjesto osvojila je ekipa „Mijopad” iz  3 . D razreda, u sastavu : Orešić Chyara, Perić Lana, Filipović Mija, Pekaš Lara, Blažević Ante, Gracin Lovre i Neljov Matija.

U futsalu su sudjelovale 3 ekipe mladića. 1. mjesto i zlatne medalje zasluženo je osvojila ekipa mladića iz 4. C razreda u sastavu: Luka Boroz, Bruno Horvat, Dominik Dedić, Vlado Gavranović, te  Ivano Pavić ( 2. e razred ). Najbolji strijelac s 5 golova bio je Bruno Horvat 4. C raz. A najbolji golman bio je Patrik Mužar ( 4. E ).

U međurazrednom natjecanju u sportu  odbojka na pijesku sudjelovalo je 17 ekipa , raspoređeni na 3 terena. Igralo se  po kup sistemu natjecanja. Ždrijebom određene ekipe ( 1. i 2. razredi, 3. i 4. razredi ) odmjeravale su spretnost i znanje na pijesku, dok su ostali učenici navijali.

1. mjesto i zlatnu medalju osvojio je  3. E razredu sastavu : Magdalena Janjić, Nika Škornjak, Franka Klarić, Marko Štavlić, Patrik Šoprek i Filip Martinčić.

Sutkinje na odbojci bile su : Lana Godler 3.F, Maja Šuler 2.B i Franka Cvjetković 4.B razred.

U 12.00 sati ,svi sudionici Sportsko – rekreacijskog dana bili su pozvani gledati revijalnu utakmicu između pobjedničke ekipe učenika ( 3. E ) i odbojkaške ekipe profesora.

Program je završio u 13.00 sati.

Autor: Višnja Rossi Perkov