DA SE NE PONOVI – učenici 3.D postavili izložbu o Holokaustu

  • Kategorija objave:-- Naslovnica

U ponedjeljak 22. svibnja 2023. u našoj školi je održana radionica s učenicama i učenicima 3.D razreda na nastavi Ljudskih prava (nastavnik Ante Babačić) i Službe prevencije, Ravnateljstva policije MUP HR. Učenici su izrađivali digitalne materijale (plakate, videa, prezentacije) koji su pretvoreni u virtualni kolaž naziva „Da se ne ponovi“ u sklopu održane multimodularne radionice na temu: “Antisemitizam i drugi oblici govora mržnje“.

3.C u posjeti izložbi svojih vršnjaka

Radionica je održana u okviru predsjedanja Republike Hrvatske Međunarodnim savezom sjećanja na Holokaust (IHRA), a MUP je jedan od dionika u Hrvatskoj koji sudjeluje u edukaciji, informiranju i obilježavanju dana sjećanja na žrtve Holokausta.

Svečano otvorenje izložbe, “Da se ne ponovi“, radova učenika i odabranih knjiga na temu sjećanja na Holokaust odvijala se 1. lipnja 2023. u prostorima Knjižnice Kustošija (Ilica 312-a) uz čitanje ulomaka iz knjige Jasminke Domaš – Kadišl i nebeski putnici.

Posebna pohvala upućena je učeniku Janu Peratoviću koji je izradio vrlo opširnu i informativnu prezentaciju na temu Holokausta koja će se dalje koristiti u edukativne svrhe dionika projekta.

Cijeli rad s učenicima i njihovi radovi prikazani su u videu (NA OVOJ POVEZNICI) koji je izrađen od strane Ureda glavnog ravnatelja policije, Službe za prevenciju i objavljen je na službenom kanalu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.