DAN ČITANJA NA GLAS 27. OŽUJKA

  • Kategorija objave:Knjižnica

27. ožujka u srednjim školama diljem zemalja članica EU provedena je akcija čitanja na glas. Kao što smo planirali, taj dan nastavnici i učenici započeli su svoje nastavne sate čitajući razne  sadržaje koje su sami odabrali. Jedna od preporučenih aktivnosti bila je i gostovanje bivšeg učenika škole koji bi zajedno s učenicima čitao na glas stoga je knjižničarka pozvala Matea Ljubojevića, učenika koji je prošle godine dobio prvu nagradu na „Kanižajadi“ za svoj sonet „Pjesma kiše“.

Mateo je vrlo uspješno  gostovao u 1.A, 1.D i 1.F razredu u kojima su naizmjence pjesme čitali učenici i mladi autor, a potom su razvili zanimljive razgovore o samoj poeziji, motivima, temama i inspiraciji umjetnika.

Dan čitanja na glas ostavio je jako pozitivne refleksije jer smo zajednički zaključili da čitanje na glas pomaže u jasnijem izražavanju, širenju vokabulara, aktivnom slušanju, kritičkom razmišljanju, promišljanju i zaključivanju, na taj način čitanje postaje zanimljivije, potiče se znatiželja, ali i povezanost među učenicima i nastavnicima. Svakako ćemo ovu aktivnost s radošću ponoviti.