Intersteno Online 2024

  • Kategorija objave:Natjecanja

Na Intersteno Online 2024 – međunarodnom daktilografskom natjecanju koje je trajalo od  18. ožujka do 26. travnja 2024. sudjelovalo je 9 učenica naše škole. 

Ukupno je sudjelovalo 1164 natjecatelja iz Argentine, Austrije, Belgije, Češke, Kine, Francuske, Njemačke, Španjolske, Mađarske, Italije, Japana, Nizozemske, Poljske, Slovačke, Turske, SAD-a i Hrvatske.  

U kategoriji 13 – 16 godina (Učenici) sudjelovalo je 246 natjecatelja, a najbolja naša učenica u toj kategoriji bila je Nika Arsić, 1. c (mentorica Nikolina Vicković Žubi), koja je osvojila 45. mjesto i postigla rezultat 497 neto znakova u 1 min, što odgovara III. daktilografskoj klasi.  

U kategoriji 17 – 20 godina (Juniori) sudjelovalo je 713 natjecatelja, a najbolja naša učenica u toj kategoriji bila je Dea Vrban, 4. a (mentorica Celestina Škeljo), koja je postigla 93. mjesto napisavši neto 304.5 znakova u 1 min, što odgovara I. b daktilografskoj klasi.

Izuzetno uspješna natjecateljica  bila je i naša nastavnica KDKT-a Andrea Wawrzynek, koja se u kategoriji Seniori plasirana na  6. mjesto, a u ukupnom poretku zauzela je 8. mjesto postigavši svoj najbolji rezultat u prijepisu 10 minuta – 626.9 neto znakova u 1 min. Izuzetno uspješna bila je i u  kategoriji prijepisa na  stranom jeziku prepisujući tekstove  na 16 jezika.  

Cjelokupne rezultate možete pogledati na stranici Intersteno.org ili putem poveznice Classification Lists – Intersteno,

Čestitamo natjecateljima i mentorima na postignutim rezultatima!