Učenici Upravne škole Zagreb surađivali s inozemnim vršnjacima u eTwinning projektu!

  • Kategorija objave:eTwinning

Međunarodni dan obrazovanja obilježava se svake godine 24. siječnja širom svijeta, a ove godine odlučili smo ga prigodno obilježiti i u našoj školi provedbom eTwinning projekta Celebrating the International Day of Education together! putem kojeg smo se povezali i surađivali s kolegama i vršnjacima iz drugih zemalja Europske unije.

Nositelji aktivnosti bile su strukovne nastavnice naše škole Sanja Cetinjanin Thes i učenici 1.e razreda, Andrea Wawrzynek i učenici 2.c razreda te Celestina Škeljo i učenici 4.b razreda, a projektu su se pridružili kolege nastavnici i učenici škola iz Turske, Grčke i Italije s kojima smo kroz uspješnu suradnju i razmjenu iskustava svi dodatno razvijali vlastite ključne kompetencije.

Projektne aktivnosti odvijale su se od listopada 2022. do svibnja 2023. godine, a tijekom rada na projektnim zadacima te kroz sudjelovanje na tematskim radionicama učenici su koristili digitalne alate kao što su PowerPoint, Word, Google Slides, Canva, Wordwall, Padlet, TikTok, Instagram, Linoit, Google Meet, Prezi, Genially itd.

Učenici koji su sudjelovali u ovom projektu stekli su nova znanja o različitim obrazovnim sustavima i mogućnostima koje se nude u strukovnom obrazovanju te su dodatno razvili i ojačali vlastite ključne kompetencije vezane uz informatičku i medijsku pismenost, jezične kompetencije i učinkovito korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Rezultati ovog projekta su razni digitalni sadržaji koji će se moći koristiti za potrebe promotivnih aktivnosti škole u budućnosti, ali i povećana motiviranost i zadovoljstvo svih uključenih učenika i nastavnika.