PRVO MJESTO NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

  • Kategorija objave:Natjecanja

43. Dan tipkovnice – državno prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji – održano je 26. ožujka 2022. Prvenstvo je održano u Upravnoj školi Zagreb u organizaciji Hrvatskog stenografskog društva.

Naši učenici ostvarili su izvrsne rezultate – Ante Blažević, 1. d – mentorica Nataša Nedeljković, državni je prvak u kategoriji učenici s rezultatom 347,8 znakova u minuti, što je rezultat za 1. b daktilografsku klasu.

Leo Alagić, 4. d, mentorica Nikolina Vicković Žubi, drugi je u kategoriji juniori s rezultatom 488,5 znakova u minuti. Školu su još predstavljali: Anamarija Paurević, 3. d – mentorica N. Vicković Žubi i Leon Jurković, 4. c – mentorica Celestina Škeljo, koji su našoj školi donijeli prvo mjesto u ukupnom poretku.

Na natjecanju je sudjelovalo 15 škola iz cijele Hrvatske, a za svaku školu moglo je tipkati najviše 5 učenika. Došli su učenici iz: Bjelovara, Osijeka, Biograda, Pule, Požege, Varaždina, Rovinja, Vinkovaca, Koprivnice, Zadra, Rijeke, Našica i Zagreba. Natjecanje je bilo u trima disciplinama: prijepis 10 minuta za učenike i juniore, prijepis 30 minuta i audiotranskript diktata za profesionalce.

U sklopu natjecanja održana je informatička tribina – stručno usavršavanje za nastavnike na temu Pisanje poslovnih dopisa uz pomoć predložaka u MS Wordu, koje je vodila Mirna Andročec, nastavnica mentorica Prve ekonomske škole Zagreb.

Naši učenici 1. f dali su doprinos natjecanju volontirajući i pomažući profesorici Andrei Wawrzynek, predsjednici Hrvatskog stenografskog društva, u organizaciji i provedbi događanja.

Čestitamo pobjednicima i mentorima!