Biologija – termini dopunske nastave

 • Kategorija objave:Naslovnica

DOPUNSKA NASTAVA ZA PRVE I DRUGE RAZREDE

IZ BIOLOGIJE S EKOLOGIJOM  i  ČOVJEK, ZDRAVLJE I OKOLIŠ

u nastavnoj godini 2021./2022.

Dopunska nastava održavat će se naizmjenično, jedan tjedan za prve razrede, a sljedeći za druge razrede.

PRVI RAZREDI:

A turnus (prvi razredi ujutro): ponedjeljkom 8. sat od 13.15-13.55 u učionici 6

DRUGI RAZREDI:

B turnus (drugi razredi ujutro): ponedjeljkom 8. sat od 13.15-13.55 u učionici 6

Učenici koji trebaju pomoć u savladavanju gradiva trebaju mi se javiti na nastavi ili ukoliko vidim da učeniku treba pomoć uputiti ću ga da se u prvom sljedećem terminu javi na sat dopunske nastave.

Ivana Čepek, prof. biologije

Nastavi čitati Biologija – termini dopunske nastave

Rekreacijski dan (dolazak)

 • Kategorija objave:Naslovnica

Rekreacijski dan održat će se u srijedu , 22. rujna 2021. na SRC Jarun, s početkom u 9:00 sati.

Dolazak učenika moguć je tramvajem br. 17 ili br. 5, Horvaćanskom cestom do stajališta JARUN ili RUDEŠKA. Okupljanje učenika i profesora je do 9:00 sati na sjeverozapadnom dijelu jezera Jarun između tribina i ulaza u veslačke klubove (kao i proteklih godine) -> vidi kartu (pod VIŠE). Prilikom dolaska učenici su obavezni javiti se svojim razrednicima i potvrditi svoju nazočnost. Zatim se javljaju voditeljima izabranih aktivnosti te sa njima odlaze na mjesto predviđeno za izvođenje programskih sadržaja.

Mjesto okupljanja: travnjak ispred veslačkog kluba (osim košarkaša).
Vrijeme okupljanja: 9.00 sati

Nastavi čitati Rekreacijski dan (dolazak)

OBAVIJEST: SPORTSKO – REKREACIJSKI DAN

 • Kategorija objave:Naslovnica

Mjesto okupljanja: travnjak ispred veslačkog kluba (svi, osim košarkaša).
Vrijeme okupljanja: 9.00 sati

Košarkaši dolaze direktno na košarkaško igralište, jer je njihov termin igre od 9.00 do 10.00. sati. Prof. voditelji košarke su: Suzana Ven Rakić i Viktor Grantwerger

Nogometaši kreću s igrom nakon košarkaša u 10.00 sati (dok čekaju mogu gledati igru i navijati ). Profesori voditelji nogometa su: Nevena Sršen, Dean Sarapa i Frano Šoljić


Nakon što se svi učenici jave svojim razrednicima, odlaze na terene u pratnji profesora – voditelja aktivnosti

 • rolanje: Mario Marković i Eva Gluhak
 • vožnju biciklom: Ivica Buzov, K.Korunčev, M.Markota, D.Suton, R. Turčinović Kramar, V.Rukavina i V. Petričević
 • badminton: Marija Hazdovac,J.Kljunić, I. Licht, A.Peran, M.Ćurić
 • orjentacijsko kretanje: Ivana Marić, O.Jerosimić, B.Mić, N.Vicković Žubi, A.Wawrzynek, D. Horvatek Modrić, T.Ivančić, Z. Janković, T.Lalić, M.Markota, A. Babačić i C.Škeljo
 • stolni tenis: Antonija Fiket i L.Maričević
 • odbojku na pijesku: V.Rossi Perkov ,M. Budimir i M. Blažić
 • Tai chi: Mirna Lekić , A.Sabljak Mostovac, I.Čepek, Ž.Demeterfi Gukov, S.Šepac Dužević, L.Perić
 • Ples: Monika Mišolić i S.Perković
 • Yoga: Nataša Nedeljković i Z.Hrvoić Dukić

 • Nakon završetka aktivnosti svi učenici i profesori dolaze na odbojkaške terene i gledaju revijalnu utakmicu između profesora i pobjedničke ekipe učenika ( oko 12.00 sati ) kao i podjelu medalja za osvojena 1. mjesta u futsalu i odbojci.
  Predviđeno vrijeme završetka: oko 13.00 sati
  Molimo sve učenike a se ponašaju pristojno i kulturno, te da u sportskom ozračju obilježimo još jedan sportsko – rekreacijski dan, naravno u sportskoj opremi.
  ZABRANJENO JE PUŠENJE I KONZUMACIJA ALKOHOLA !!!
  Sretno svima!!!! Višnja Rossi Perkov
Nastavi čitati OBAVIJEST: SPORTSKO – REKREACIJSKI DAN

Poziv na obrazovne sajmove u organizaciji IRO-a

 • Kategorija objave:Naslovnica

Poštovani,

ovim putem bismo Vas željeli obavijestiti o nadolazećim, jesenskim sajmovima u organizaciji IRO-a te bismo Vas molili da učenike svoje škole obavijestite o njihovu održavanju.

Prvi sajam na rasporedu je virtualni EducationUSA sajam visokog obrazovanja, koji će se održati sljedeći tjedan, točnije u utorak, 21. rujna, i na kojem će se predstaviti preko 35 izlagača iz SAD-a. Riječ je o jedinstvenom događanju u Hrvatskoj namijenjenome svima koji žele dobiti više informacija o studiranju u SAD-u – prvenstveno studentima i učenicima, ali i roditeljima i nastavnicima. Svi posjetitelji ovog događanja imat će priliku razgovarati s predstavnicima američkih sveučilišta i koledža na njihovim virtualnim štandovima te na taj način iz prve ruke doznati korisne informacije o studiranju na pojedinim institucijama. Na sajmu mogu sudjelovati čitavi razredi (virtualni štandovi izlagača funkcioniraju kao Zoom sastanci) ili učenici i nastavnici pojedinačno. Sudjelovanje je besplatno, a potrebna je prijava preko sljedeće poveznice: bit.ly/SEESTUDENTFAIR2021.

Sajam visokog obrazovanja i stipendija, poznatiji pod nazivom SAS, drugi je ovogodišnji virtualni sajam koji organizira IRO, a na rasporedu je u srijedu, 13. listopada. Na njemu će se predstaviti preko 40 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a očekuje nas i bogat popratni program, koji ćemo uskoro objaviti. Sudjelovanje je moguće pojedinačno jer će posjetitelji komunicirati s izlagačima uglavnom preko chata. Svi zainteresirani mogu besplatno sudjelovati na sajmu uz prethodnu prijavu preko sljedeće poveznice: https://bit.ly/3v04GsP.

U privitku Vam šaljemo vizual s dodatnim informacijama o navedenim događanjima, kao i pojedinačne vizuale za oba sajma koje možete iskoristiti na društvenim mrežama ili web-stranici škole.

Ako su Vam potrebne dodatne informacije, slobodno kontaktirajte voditeljicu obrazovnog savjetovanja, gđu Anu Uglešić na auglesic@iro.hr ili na telefon (01) 4817 195.

Nastavi čitati Poziv na obrazovne sajmove u organizaciji IRO-a

Sufinanciranje prijevoza

 • Kategorija objave:Referada

Dragi roditelji i učenici,

rok za dostavu zahtjeva za sufinanciranje međumjesnog i mjesnog prijevoza je 20. rujna 2021.
Zahtjev možete poslati putem maila na: usz.referada@gmail.com ili doći u učeničku referadu.

Potvrde su gotove u roku od 2 dana zbog procjena prava za sufinanciranje i izrade potvrda.

Mihaela Mamić
Učenička referada

Nastavi čitati Sufinanciranje prijevoza

Obavijest o sudjelovanju nastavnika i učenika Upravne škole Zagreb u znanstvenom istraživanju

 • Kategorija objave:Naslovnica

Poštovani roditelji/skrbnici i dragi učenici,


u ovoj školskoj godini profesori i učenici naše škole sudjelovat će u istraživanju koje se provodi u sklopu znanstvenog projekta „Ličnost, emocije i radna uspješnost nastavnika: dinamička perspektiva“ (IP-2019-04-5472) kojeg financira Hrvatska zaklada za znanost, a provodi Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru.


Cilj projekta je istražiti ulogu osobnih karakteristika nastavnika u objašnjenju njihove radne uspješnosti. Kako bismo dobili što relevantnije podatke, važno je da, osim nastavnika, u istraživanju sudjeluju i njihovi učenici.


Podaci od strane učenika će se prikupljati u četiri vremenske točke (listopad, 2021., prosinac, 2021., veljača, 2022. i travanj, 2022.) ispunjavanjem online upitnika (podijeljenog u virtualnoj učionici na Microsoft Teams) kojim će se procjenjivati percipirana kvaliteta poučavanja, motivacija za učenjem i neki aspekti emocionalnog doživljavanja povezanih s učenjem.


Istraživanje je u potpunosti dobrovoljno i anonimno (identitet učenika neće se niti u jednom trenutku otkriti istraživanjem). Također, ukoliko to želi, učenik može u bilo kojem trenutku odustati od istraživanja.
Važno je naglasiti da će dobiveni podaci biti dostupni isključivo članovima istraživačke grupe te će se analizirati na grupnoj razini i koristiti u znanstvene svrhe.


Uključivanje svih naših učenika u ovaj projekt od iznimne je važnosti za izgradnju znanja u dosad neistraženom području, ali i za unaprjeđenje kvalitete odgojno-obrazovne prakse.

Ukoliko ne želite da Vaše dijete sudjeluje u ovom istraživanju, molimo Vas da o tome u najkraćem roku pisano obavijestite pedagoginju Mariju Hazdovac ( na adresu e-pošte: marijaprkut@gmail.com).

Nastavi čitati Obavijest o sudjelovanju nastavnika i učenika Upravne škole Zagreb u znanstvenom istraživanju

Oslobođenje od nastave tjelesne i zdravstvene kulture

 • Kategorija objave:Naslovnica

Svi učenici koji traže primjereni oblik nastave TZK-a ili oslobođenje od nastave TZK-a trebaju napisati molbu Nastavničkom vijeću u kojoj traže potpuno ili djelomično oslobođenje od nastave na određeno vrijeme (prvo polugodište) ili za čitavu školsku godinu. Molbu (s naznakom u kojem je učenik razrednom odjelu) i popratnu liječničku dokumentaciju na osnovu koje traže oslobođenje potrebno je do 22. rujna 2020. donijeti u ured pedagoginje i edukacijske rehabilitatorice.

Nastavi čitati Oslobođenje od nastave tjelesne i zdravstvene kulture