CHANGE

Škola se u školskoj godini 2020. / 2021. uključila u međunarodni projekt CHANGE u suradnji s organizacijom Isusovačke službe za izbjeglice, koja vođena misijom prati, služi i zagovara potrebe i prava izbjeglica i svih prisilno raseljenih osoba te djeluje u više od 50 zemalja svijeta, u Hrvatskoj od ranih 90-ih. Svoje djelovanje temelji na integracijskim aktivnostima, gradeći mostove između izbjeglica i lokalne zajednice koja ih prima i pruža podršku.
Projekt CHANGE namijenjen je mladima. U sklopu projekta dizajniran je kurikulum iz kojega se mogu koristiti materijali i radionice za rad s mladima.

 
Naši učenici iz različitih razreda (60 učenika) i nastavnici (7) sudjelovali su 15. svibnja 2021. na online susretu s njihovim vršnjakom Yazdanom iz Irana. Yazdan se predstavio, ispričao je kako je došao u Hrvatsku, kao je dobio međunarodnu zaštitu, naučio hrvatski jezik i upisao Školu za medicinske sestre. Učenici su ga pitali o razlikama između iranske i hrvatske kulture, o izazovima s kojima se susretao te o planovima za budućnost. Učenici su saznali nove informacije o trženju azila u Republici Hrvatskoj, razmijenili su iskustva, ideje i puno pozitivne energije te Yazdanu zaželjeli puno uspjeha u radu i životu.

Školska koordinatorica: Marija Hazdovac, stručna suradnica pedagoginja
Nastavnici u školskom projektu: Ante Babačić, Dean Sarapa, Monika Mišolić, Jasmina Kljunić, Celestina Škeljo i Eva Gluhak
Učenici u projektu: 1.a, 1.d, 3.a, 3.b, 4.b, 4.f, grupa Ljudskih prava