Sastanak učenika s ravnateljem NCVVO-a

  • Kategorija objave:Projekti

U četvrtak 14.10.2021. s početkom u 9:00 sati u prostorijama NCVVO-a održan je sastanak učenika Upravne škole Zagreb (Ana Slonjšek, Daniel Radojčević, Domagoj Šaka iz 4.c razreda, Noemi Šainčić iz 4.a razreda i Kristina Čorluka iz 4.b razreda) u pratnji profesora Deana Sarape s ravnateljem Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinkom Filipovićem i prof Nedom Lesar.

Sastanak je održan u okviru projekta “Pokreni promjenu”, a inicijativa naših učenika pokrenuta je nezadovoljstvom objavljenim ispitnim katalogom za ispit B razine iz Matematike na nadolazećoj državnoj maturi. Učenici su na razgovoru upoznali ravnatelja s činjenicom da su okupili veliki broj učenika iz drugih škola koji su također nezadovoljni što je nekoliko nastavnih cjelina dodano u ispitni katalog u odnosu na prošlu državnu maturu, sa specifičnim okolnostima u kojima se maturanti trenutačno nalaze (vrijeme pandemije, online nastava u određenom razdoblju itd.) te su predložili konkretne mjere koje bi olakšale položaj maturantima na nadolazećoj državnoj maturi.

Razgovor je bio konstruktivan i naši učenici pokazali su pravi “borbeni” duh u borbi za što bolji i ravnopravniji položaj svih maturanata u Republici Hrvatskoj.