Zašto mladi trebaju čitati popularnoznanstvene tekstove, i to odmah?

  • Kategorija objave:Projekti

Učenici 4. c razreda s profesoricom Sanjom Šepac Dužević sudjelovali su u drugoj od četiri planirane radionice projekta Zašto mladi trebaju čitati popularnoznanstvene tekstove, i to odmah? u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje koja se pod nazivom Što su i čemu služe zakoni? održala 20. listopada 2021. godine u vremenu na platformi Zoom.

U organizaciji, financiranju i provedbi sudjeluju HRZZ projekt MEGAHR (voditeljica Projekta prof. dr. sc. Anita Peti-Stantić); Naklada Ljevak; Ministarstvo kulture i medija; Agencija za odgoj i obrazovanje (voditeljica Mirela Barbaroša-Šikić, prof.).

U drugoj radionici sudjelovali su dr. sc. Saša Ceci (fizičar) i dr. sc. Zvonimir Šikić (matematičar). Bilo je riječi o prirodnim zakonima u odnosu prema društvenim.

Maturanti su čitali ulomke iz knjiga gostiju Saše Cecija, Blesimetar treći: Svjetlo na kraju tunela smo mi (Šesto čulo: Otkrivam sve svoje trikove) te Zvonimira Šikića, Knjiga za klikeraše: Logički pogled na čovjeka i društvo (Redukcije i simplifikacije).

Bilo je vrlo zanimljivo slušati i postavljati pitanja sveučilišnim profesorima koji su odgovarali na pitanja sudionika.

Veselimo se idućem virtualnom susretu!

Sanja Šepac Dužević, prof.