72 sata bez kompromisa

Učenici naše škole danas i sutra sudjeluju na međunarodnom volonterskom projektu “72 sata bez  kompromisa”, ove godine pod geslom „Zagrli srcem“. To je projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt se provodi u devet europskih zemalja, Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednosti projekta.

2021. godine po osmi put organizira se volonterski projekt u Hrvatskoj, a ujedinit će snage mladih iz Dubrovnika, Karlovca, Krka, Križevaca, Metkovića, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Suhopolja, Vukovara, Zadra i Zagreba tijekom tri dana od 14. do 17. listopada 2021.

U projektu ’72 sata bez kompromisa’ mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti.

Planirane su raznolike akcije: radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanje sredstava za siromašne, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom te druge aktivnosti.

Želimo lijep provod našim učenicima u 72 sata volonterske avanture i nestrpljivo čekamo doživljaje.