Obavijest o sudjelovanju nastavnika i učenika Upravne škole Zagreb u znanstvenom istraživanju

  • Kategorija objave:-- Naslovnica

Poštovani roditelji/skrbnici i dragi učenici,


u ovoj školskoj godini profesori i učenici naše škole sudjelovat će u istraživanju koje se provodi u sklopu znanstvenog projekta „Ličnost, emocije i radna uspješnost nastavnika: dinamička perspektiva“ (IP-2019-04-5472) kojeg financira Hrvatska zaklada za znanost, a provodi Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru.


Cilj projekta je istražiti ulogu osobnih karakteristika nastavnika u objašnjenju njihove radne uspješnosti. Kako bismo dobili što relevantnije podatke, važno je da, osim nastavnika, u istraživanju sudjeluju i njihovi učenici.


Podaci od strane učenika će se prikupljati u četiri vremenske točke (listopad, 2021., prosinac, 2021., veljača, 2022. i travanj, 2022.) ispunjavanjem online upitnika (podijeljenog u virtualnoj učionici na Microsoft Teams) kojim će se procjenjivati percipirana kvaliteta poučavanja, motivacija za učenjem i neki aspekti emocionalnog doživljavanja povezanih s učenjem.


Istraživanje je u potpunosti dobrovoljno i anonimno (identitet učenika neće se niti u jednom trenutku otkriti istraživanjem). Također, ukoliko to želi, učenik može u bilo kojem trenutku odustati od istraživanja.
Važno je naglasiti da će dobiveni podaci biti dostupni isključivo članovima istraživačke grupe te će se analizirati na grupnoj razini i koristiti u znanstvene svrhe.


Uključivanje svih naših učenika u ovaj projekt od iznimne je važnosti za izgradnju znanja u dosad neistraženom području, ali i za unaprjeđenje kvalitete odgojno-obrazovne prakse.

Ukoliko ne želite da Vaše dijete sudjeluje u ovom istraživanju, molimo Vas da o tome u najkraćem roku pisano obavijestite pedagoginju Mariju Hazdovac ( na adresu e-pošte: marijaprkut@gmail.com).