Pismo ravnateljice

  • Kategorija objave:-- Naslovnica

Dragi učenici i roditelji,

nadam se da ste zdravo i dobro te da ćemo svi zajedno s optimizmom i nadom privesti kraju ovu izazovnu nastavnu godinu.

Grad Zagreb je danas donio odluku o početku nastave nakon proljetnih praznika na način da maturanti idu na nastavu u školu (model A), a učenici prvih, drugih i trećih razreda imaju nastavu online (model C).

Maturanti počinju u tjednu od 12. travnja 2021. u poslijepodnevnoj smjeni. Veselimo se da ćemo vas vidjeti u školi i zajedno uspješno privesti kraju vašu završnu godinu srednjoškolskog školovanja.

Nastava za prve, druge i treće razrede će se odvijati u realnom vremenu prema postojećem rasporedu sati na platformi Teams. Drugi i treći razredi počinju u tjednu od 12. travnja s nastavom ujutro, a prvi razredi poslije podne. Raspored sati ostaje isti. Sve vezano uz praćenje nastave i eventualno opravdavanje izostanaka ostaje isto kao i do sada.

Situacija u našoj školi, što se tiče COVID-19, takva je, da ovog trenutka nemamo COVID-19 pozitivne učenike niti zaposlenike.

Hvala svima vama što ste se pridržavali svih pravila te što i dalje brinete da se zaraza ne proširi  našom školom, ali i izvan nje. Sigurno je pridržavanje pravila pridonijelo da u našoj školi do sada nije bilo većeg broja COVID pozitivnih osoba.

I u razdoblju kada će maturanti ići u školu, a svi ostali učenici neće ići na nastavu u školu, jako je važno da nosite pravilno zaštitne maske, često perete ruke i izbjegavate, kad god možete, sva mjesta okupljanja ljudi.

Kao i do sada, važno je da odmah javite svojim razrednicima ukoliko ste u samoizolaciji, imate neke od simptoma COVID-a ili imate COVID-19 pozitivan nalaz.

Do sada smo svi uložili puno truda i energije u čuvanje sebe i drugih oko sebe. Na razini škole je vidljivo da je taj trud rezultirao manjim brojem oboljelih.  Stoga trebamo uporno i dalje nastaviti s odgovornim ponašanjem i zaštitom sebe i drugih ljudi.

Približava se kraj nastavne godine za sve, a  za maturante i završni ispit i ispiti državne mature. Stoga nam je jako važno da ostanemo zdravi i iskoristimo ovo vrijeme kako bi što više naučili i imali prilike za poboljšanje uspjeha.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete mi se slobodno obratiti i na mail suzana.hitrec@gmail.com.

Čuvajte sebe i druge tijekom razdoblja koji slijedi.

Vaša ravnateljica

Suzana Hitrec