Pismo ravnateljice

  • Kategorija objave:-- Naslovnica

Dragi naši učenici i roditelji!
Nadam se da ste svi zdravi i sigurni te da ste se tijekom blagadana i učeničkih praznika barem malo uspjeli odmoriti. Proteklih nekoliko tjedana doživjeli smo, osim epidemije, i potres koji je u Sisačko-moslavačkoj županiji i na našem području izazvao teške gubitke i štete. Prema našim informacijama svi učenici i zaposlenici naše škole nakon potresa su dobro te trenutno nemamo učenika ni zaposlenika pozitivnih na COVID-19.

Zahvaljujemo svim zaposlenicima i učenicima koji su u proteklom razdoblju na bilo koji način pomagali građanima Petrinje, Gline, Siska i okolnih naselja. Povratkom učenika u školu pokrenut ćemo humanitarnu akciju sakupljanja sredstava za pomoć srušenim srednjim školama na tom području.

Naša zgrada je tijekom potresa u prosincu zadobila manja oštećenja, međutim izvršeni su radovi popravka te je obavljen pregled statičara 13. siječnja 2021. Nakon pregleda, zgrada i sve prostorije u kojima borave učenici i zaposlenici naše škole, označena je zelenom naljepnicom, odnosno u kategoriji „upotrebljiva“.

Odlukom Grada Zagreba nastava uživo počinje od ponedjeljka 18. siječnja 2021. u prostorijama škole (model A) organizira se samo za četvrte razrede.

Smjenu mijenjamo, tako da su od 18. siječnja prvi i četvri razredi ujutro, a drugi i treći razredi popodne. Tjedan iza toga, od 25. siječnja, prvi i četvrti razredi bit će opet ujutro, a nakon toga se vraćamo izmjenama smjena. Na taj način nastavlja se i dalje izmjena smjena.

Učenici prvih, drugih i trećih razreda započinju nastavu u drugom polugodištu online po postojećem rasporedu u realnom vremenu,  kao što je to bilo i na kraju prvog polugodišta (model C).

Iako nastava za učenike prvih, drugih i trećih razreda počinje u drugom polugodištu online vjerujem da neće takva situacija dugo trajati i da će se za koji tjedan svi vratiti u učionice i školske klupe.

Tijekom proteklih tjedana i posebno zadnjih dana, intenzivno smo se pripremali kako bi osigurali što veću sigurnost svih učenika i zaposlenika škole.

S obzirom da imamo dio klupa jednosjeda, rasporedili smo ih u učionice dijela četvrtih razreda točno prema broju učenika tako da će svaki učenik sjediti sam, uvijek u istoj klupi i na određenom razmaku od drugih. Tijekom drugog polugodišta nabavit ćemo klupe jednosjede za sve razrede naše škole. Time će se još više povećati razina epidemiološke zaštite učenika.

Izrađen je i Protokol, odnosno Upute za evakuaciju u slučaju potresa za našu školu.

Na prvi dan nastave, 18. siječnja u 11.15 sati, provest će se evakuacijska vježba za slučaj potresa. Učenici će dobiti sve upute taj dan ujutro za vrijeme prvog sata. Kada se u školu vrate svi ostali učenici također će se za cijelu školu prvi dan organizirati ponovo evakuacijska vježba za slučaj potresa.

Svi zaposlenici škole 15.siječnja sudjelovali su na online edukaciji na temu Evakuacija i potres.

Nastavnici, stručne suradnice i ravnateljica sudjelovali su na nekoliko online edukacija na teme: kako biti podrška djeci nakon traumatskih događaja, priprema na izvanredne situacije s naglaskom na potres i psihosocijalna podrška u kriznim situacijama.

Za sve dodatne informacije možete mi se obratiti na:  suzana.hitrec@gmail.com .

Razumijem sve vaše strahove i tjeskobe te da nikome od vas nije lako i da mnogima jako teško pada i izolacija i razna ograničenja vezana uz epidemiju. Isto tako znam da još uvijek mnogi od vas mirno ne spavaju u strahu od potresa ili nekih drugih nepogoda.

Situacija u kojoj smo se našli i koju živimo, sada već skoro godinu dana, nikome nije laka. Želim vam naglasiti da smo svi mi (vaši razrednici, nastavnici, stručne suradnice, ostali zaposlenici i ja) uvijek ovdje za vas. I sigurno ćemo zajedno prebroditi sve teškoće i probleme koji nas još očekuju.

Radujem se skorom ponovnom susretu u školi.

Vaša ravnateljica

Suzana Hitrec