Pismo ravnateljice

  • Kategorija objave:Naslovnica

Dragi učenici i roditelji,

nadam se da ste zdravo i dobro te da ćete svi zajedno s optimizmom i nadom privesti kraju ovu tešku godinu i dočekati zdravi novu kalendarsku godinu.

Situacija u našoj školi, što se tiče COVID-19, je takva da smo do sada mogli redovito održavati nastavu  uživo, osim što su neki razredi proveli od 2 do 10 dana u samoizolaciji.

Od početka epidemije do sada, u 4 razredna odjela tijekom epidemije nije bilo  niti jednog učenika COVID-19 pozitivnog te su ti razredni odjeli imali sve dane do sada redovnu nastavu u školi.

Od ukupno 480 učenika škole do sada imali smo 29 učenika COVID pozitivnih. Od početka epidemije, do danas niti jedan od 55 zaposlenika škole nije bio COVID pozitivan.

Hvala svima vama što ste se pridržavali svih pravila te što i dalje brinete da se zaraza ne proširi  našom školom, ali i izvan nje. Sigurno je pridržavanje pravila pridonijelo da u našoj školi nema veći broj COVID pozitivnih osoba.

Kao što znate, od 14. prosinca 2020. sve srednje škole  u Zagrebu prelaze na nastavu na daljinu.

Naša škola i nastavnici su za to spremni te će se nastava odvijati u realnom vremenu prema postojećem rasporedu sati u jutranjoj i popodnevnoj smjeni na platformi Teams. Sve upute o praćenju nastave i eventualnim izostancima te rješavanju nekih pitanja bit će do kraja ovog tjedna postavljene na mrežnoj stranici škole. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete mi se slobodno obratiti i na mail suzana.hitrec@gmail.com.

I u razdoblju kada neće ići na nastavu u školu jako je važno da nosite pravilno zaštitne maske, često perete ruke i izbjegavate, kad god možete, sva mjesta okupljanja ljudi.

Do sada smo svi uložili puno truda i energije u čuvanje sebe i drugih oko sebe. Na razini škole je vidljivo da je taj trud rezultirao manjim brojem oboljelih.  Stoga trebamo uporno i dalje nastaviti s odgovornim ponašanjem i zaštitom sebe i drugih ljudi.

Približava se blagdansko vrijeme. Budite u tom vremenu odgovorni i činite makar i mala dobra djela drugima. U vremenima krize svima je važno primiti lijepu riječ, pozdrav i osmjeh (makar i ispod maske), a još je ljepši osjećaj davati  to isto drugima.

Želim vama i vašim obiteljima miran i sretan Božić te zdravu i „normalnu“ 2021. godinu!

Čuvajte sebe i druge tijekom tjedana koji slijede.

Vaša ravnateljica

Suzana Hitrec